Chateau Meiland sinds kort aangeboden op Nederlandse site Benb-tekoop.nl

Goed nieuws voor wie nog twijfelde over de aankoop van Chateau Marillaux, ook wel bekend als Chateau Meiland. Het chateau werd tot voor kort alleen op de eigen website van familie Meiland geadverteerd en op een site van een Franse makelaar. Sinds enkele weken staat het chateau nu ook geadverteerd op de Nederlandse verkoopsite voor B&B’s in Nederland en Europa. Op deze website, www.benb-tekoop.nl, werd de vraagprijs van het chateau vandaag vrij fors verlaagd.

Makelaars en verkoopsite over waarde Chateau Marillaux

De vraagprijs werd ook door verschillende makelaars in de media besproken, die de vraagprijs van € 1.250.000,- te hoog vonden in vergelijking met andere objecten in de regio.

Het platform Benb-tekoop.nl – dat zelf niet als makelaar optreedt – denkt dat in de prijs ook een goodwill (en inventaris) verwerkt is. Dit is gebruikelijk als er een (horeca)bedrijf verkocht wordt. Wie een horecazaak zoals een hotel of restaurant overneemt moet vaak diep in de buidel tasten als die zaak reeds veel bekendheid en een goede reputatie geniet. De koper betaalt dan een som “goodwill en inventaris” aan de verkopende horeca-exploitant, die vaak met een formule berekend wordt op basis van eerdere omzet of winst.

Het is volgens Benb-tekoop.nl de vraag of de makelaars in de media in hun vraagprijs-vergelijking (voldoende) rekening hebben gehouden met de bekendheid van de Bed and Breakfast, zoals horecamakelaars dat wel zouden doen. De B&B die in Chateau Marillaux gevestigd is immers ontzettend bekend in Nederland en België en dit vertegenwoordigt nu een grote waarde, omdat dit ook voor de toekomstige kopers kansen biedt.

Vraagprijs Chateau Meiland verlaagd

Eerder vermeldde de advertentie nog een vraagprijs van € 1.250.000,- en leek er was er zelfs sprake van een prijsverhoging. Nu kan het chateau voor iets minder dan een miljoen van jou zijn. Het chateau van de familie Meiland kost met de nieuwe vraagprijs € 998.000,-.

Advertentie met foto’s Chateau Marillaux

Ook binnenkijken bij het chateau of interesse om het chateau te kopen? Bekijk de advertentie via onderstaande link.

Naar de advertentie van Chateau Marillaux op Benb-tekoop.nl.