Hypotheek voor woning met B&B

Koop jij binnenkort en woning met Bed & Breakfast en wil je weten hoe je dit kunt financieren? Een van de opties om de aankoop van je huis met gastenverblijf te financieren is een hypotheek, oftewel een hypothecaire lening. Een andere optie is crowdfunding. 

Meer lenen voor B&B

Veel mensen vragen zich af: Kun je een hogere hypotheek krijgen als je een Bed & Breakfast koopt? In de praktijk is het zo dat de hoogte van de lening vaak grotendeels gebaseerd zal zijn op het reeds bestaande inkomen van de kopers. Dit kunnen inkomsten uit loondienst of inkomsten vanuit een bedrijf zijn. Is dit niet voldoende om de woning met B&B te kopen die je op het oog hebt? Dan zou je wellicht een hogere financiering van de bank kunnen krijgen, als je een overtuigend ondernemingsplan schrijft. 

Huis met B&B kopen door middel van crowdfundingplatform

Een andere optie is om de koop van jouw huis met B&B te financieren door middel van crowdfunding. Ook hierbij is het slim een ondernemingsplan te schrijven, om investeerders te overtuigen. Bij crowdfunding investeren meerdere investeerders een deel van het bedrag dat je wilt lezen. Het bedrag betaal je terug, vermeerderd met een rente. Soms worden nog andere beloningen in het vooruitzicht gesteld. Bijvoorbeeld een overnachting in de B&B die door middel van de financiering gekocht wordt. Er zijn verschillende platformen. Laat je adviseren door een onafhankelijke partij.

Hypotheek berekenen Bed & Breakfast 

Wil je een woning met B&B kopen en de hoogte berekenen van een hypotheek, dan kun je terecht bij banken zoals ING of ABN. Ook kun je terecht bij een tussenpersoon zoals de Hypotheker, om je hypotheek te laten berekenen. Banken zoals ING en ABN en ook tussenpersonen zoals De Hypotheker bieden vaak handige tools om zelf een indicatie van de hoogte de hypotheek te berekenen. In deze online rekentools kun je vaak je inkomen en eigen geld invullen. Wil je het zeker weten, dan zul je een concrete aanvraag moeten doen of advies moeten inwinnen. Een bank zoals Rabobank, ING of ABN of een tussenpersoon zoals de Hypotheker of Van Bruggen kan je dan helpen ook informeren over of het voor wat betreft de voorwaarden van de hypotheek toegestaan is een B&B te gaan runnen. Wil je een hypotheek afsluiten, dan kun je ook informatie inwinnen bij Vereniging Eigen Huis. 

Hypotheekrente wanneer je een huis met B&B gaat kopen

Doorgaans wordt de aankoop van een huis met B&B met een reguliere hypotheek gefinancierd. Vraag je bank of tussenpersoon altijd of de voorwaarden een B&B toestaan. Een hypotheekrente is mede afhankelijk van de looptijd. Dat is goed om te weten als je je een huis met B&B wilt kopen en de hypotheek gaat (laten) berekenen. Zo is een hypotheekrente voor 20 jaar vast op dit moment vaak hoger dan wanneer je hem voor 1 jaar zou afsluiten. Bij 30 jaar vast is de rente vaak nog iets hoger. Dit komt omdat de hypotheekrente relatief laag staat en deze in de toekomst mogelijk weer zal stijgen. Je betaalt iets meer rente, maar krijgt daarvoor wel zekerheid van het rentetarief over de gehele looptijd. De bank houdt daar dus rekening mee als je de hypotheek voor een langdurige tijd afsluit. Koop je een woning met B&B, dan kan het geen kwaad de hypotheekrentes te vergelijken. Zo verschilt de hypotheekrente ABN van de hypotheekrente Aegon. Rentes vergelijken kun je zelf online of door je te laten adviseren door een tussenpersoon. Een tussenpersoon kan je ook adviseren of het verstandig is om een hypotheek al dan niet aflossingsvrij aan te gaan. We raden je aan altijd met verschillende partijen te praten, zodat je je goed laat informeren. Ook de Vereniging Eigen Huis kan je mogelijk helpen.