Woonboerderij met dubbele woning en B & B appartementen te koop (Ternaard, Friesland)

€590.000 k.k.

Extra's

  • 3 parkeerplaatsen op eigen terrein
  • Kelder
  • Vakantie-appartementen
  • Zolder

Details

Deze prachtige woonboerderij met dubbele woning en 2 B & B appartementen is beschikbaar voor Bed & Breakfast en staat te koop in Ternaard!
In het noordwesten van Friesland vindt u dit mooie pand op een ruim perceel van 814 vierkante meter. Met zowel de Waddenzee als de stad (Leeuwarden op zo’n 20 minuten rijden) om de hoek, bent u van alle gemakken voorzien terwijl u geniet van het platteland.

In het “voorhuis” en in een deel van het “achterhuis” vindt u een zogenaamde dubbele woning, uitstekend geschikt als kangoeroewoning. Het achterste deel van de woonboerderij bestaat uit twee B & B-appartementen met prachtig uitzicht.

Wilt u de B & B activiteiten voortzetten? Dan kan in overleg met de huidige eigenaren de inrichting overgenomen worden. Het grootste deel van deze boerderij is al gerenoveerd naar de moderne levensbehoefte, maar tegelijkertijd zijn er op het oog van het verleden ook veel mooie oude elementen bewaard gebleven zoals de paneeldeuren en de prachtige gebinten.

Indeling
Wat komt u allemaal tegen in deze royale boerderij?
Het “voorhuis” is onderverdeeld in een rechter,- en een linker woning. U treft in principe alles dubbel aan zoals woonkamers, slaapkamers en complete badkamers met vloerverwarming, bad, toilet, douches en wastafelmeubel. De keuken is niet dubbel, er is 1 mooie grote complete woonkeuken maar plaats genoeg in de boerderij om indien gewenst een 2e keuken te realiseren. De aanwezige inbouwapparatuur bestaat uit o.a. een Stoves fornuis met 3 ovens, 2 siemens vaatwassers, afzuigkap en verder nog 1 los staande vrieskast die achterblijft.

Begane grond woondeel
Een mooie authentieke voorentree, 2 woonkamers, een royale woonkeuken, 2 aparte toiletten, een balie/kantoortje, een moderne badkamer, een slaapkamer, een witgoedruimte/bijkeuken, CV-opstelling en inpandige schuur.

B & B afdeling
In totaal 2 zeer sfeervolle appartementen voor de B & B aanwezig. Ieder appartement heeft naast een woonkamer en slaapkamer ook een eigen douche en toilet.
De appartementen zijn zeer goed geïsoleerd tijdens de recente verbouwing. De boerderijappartementen zijn voorzien van een verdieping,

Vanuit de 2 boerderijappartementen heeft u mooi uitzicht over de tuin en weilanden. Beide appartementen hebben toegang naar een eigen buitenterras.

Eerste verdieping
De verdieping kunt u bereiken middels 2 trappen vanuit het linker,- en rechter woonhuis. Deze ruimte is voorzien van 2 mooie slaapkamers, een CV opstelling en een complete badkamer met bubbelbad.
De overloop en een 3e slaapkamer is nog niet afgemaakt, dit kan t.z.t. naar uw eigen wens gerealiseerd worden.

Tweede verdieping
Boven het woonhuis is een royale bergzolder aanwezig te bereiken via een vaste trap.

Tuin
Een lekkere landelijke tuin aan de achterzijde van de boerderij op het Zuidwesten gericht, met uitzicht over de landerijen. Vlak achter de tuin ligt de ijsbaan van Ternaard, bij vorst kunt u hier genieten van de ijspret van het dorp. Aan de beide zijkanten van de boerderij zijn enkele parkeerplaatsen aanwezig.

Bijzonderheden
-Hoe mooi wilt u wonen? Met de voorkant van de boerderij in het dorp en met de achterkant in het weiland
-Op dit moment ingericht als woonhuis met B & B, maar kan ook heel geschikt zijn als familiehuis met diverse eigen appartementen voor logeer weekenden of voor de vakantieperioden
-Ook zeer geschikt voor mantelzorg
-De boerderij heeft genoeg kamers om ook heel fijn thuis te kunnen werken of kantoor aan huis
-Veel toerisme in deze regio
-Op korte afstand van Holwerd waar de boot naar Ameland vertrekt
-Gelegen nabij de prachtige Waddenzee, waar niet alleen u zelf heerlijk kunt uitwaaien maar ook de B & B gasten
-In het dorp Ternaard o.a. aanwezig: een basisschool, huisartspraktijk, sportvereniging en supermarkt
-Overige voorzieningen o.a. in Dokkum en Leeuwarden
-Een erfdienstbaarheid over het puntje van het voorerf, zodat door de buren bij hun woning kunnen komen
-3 Parkeerplaatsen op eigen terrein en overige parkeerplaatsen tegenover in de straat
-De boerderij is recent overgegaan naar woonbestemming (een schrijven van gemeente aanwezig)

Heeft u interesse? Bel makelaar Henriette Meinsma 06-20320838 voor vragen of een bezichtiging.

Tekeningen

  • ID: 27817
  • Gepubliceerd: 11 juli 2022
  • Laatste Update: 29 september 2022
  • Weergaven: 3250