Hof de Brulle te koop, Limburg, Nederland

€1.900.000 k.k.

Extra's

  • Airconditioning
  • Geïsoleerd
  • Vloerverwarming
  • Zonnepanelen

Details

Met genoegen presenteren wij u Hof de Brulle. Een carréhoeve van groot formaat met een prachtig privé huis, groepsaccommodatie voor 28 gasten, een kookatelier, workshopruimtes en meer.
Een bijzondere plek zoals dit komt namelijk zelden beschikbaar. Een vrijstaande hoeve met tal van gebruiksmogelijkheden, waar u kunt wonen, werken én genieten. Midden in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland kunt u hier gasten ontvangen en daarnaast uw eigen privacy volledig waarborgen.

Als u via de Frombergerweg de Akerstraat in rijdt, wordt u omringd door een prachtig landschap dat het Heuvelland zo aantrekkelijk maakt. Rust, ruimte en natuur zijn in balans waardoor u ontsnapt aan de dagelijkse hectiek. Aan de linkerkant ziet u het bord van Hof de Brulle en een lange oprijlaan, die uitkomt bij het eigen parkeerterrein. Sinds 2008 is dit een plek waar niet alleen wordt gewoond, maar waar mensen elkaar ontmoeten voor vakanties, trainingen, cursussen, workshops, vergaderingen en voor familiebijeenkomsten.
De combinatie van enerzijds vergaderingen en workshops en anderzijds leisure, biedt dan ook een zeer aantrekkelijke exploitatie die ‘warm’ kan worden overgedragen.

Met diep respect voor de historie, die teruggaat tot de 15e eeuw, is de hoeve verbouwd tot een plek van pure schoonheid, waar de sfeer van weleer nog altijd voelbaar is. Het perceel van ruim 1,5 hectare is een fantastische plek voor de tuin-, natuur- en dierenliefhebber. Bewonder de mooie materialen, de aangename indeling en de mooi aangelegde tuinen met een grote variatie aan bomen en planten. Dit is de plek waar u wilt wonen, werken en bourgondisch genieten van ‘joie de vivre’. Niet in Frankrijk, maar in Wijlre; centraal in het Geuldal en met een weids uitzicht op de omringende heuvels.

Hof de Brulle neemt een bijzondere plaats in onder de hoeves in Wijlre. Het is een van de vier laathoven die de rijksheerlijkheid Wijlre rijk was. Oorspronkelijk fungeerde de laathof waarschijnlijk voor een grotere groep boerderijen in Etenaken en Fromberg. De voorlopig oudste bekende schriftelijke vermelding dateert van 8 juli 1497 toen er een erfpacht van ‘4 mud rogge’ op werd gelegd. Vermoedelijk is de hoeve nog ouder en hiermee van ongekende klasse.

De oudste betrouwbare historische kaart, waarop Hof de Brulle is afgebeeld, is de Villaretkaart uit de periode 1745-1748. De hoeve is afgebeeld met een L-vormig grondplan, bestaande uit een noordelijke en een westelijke vleugel en een woonhuis dat aansluit op de korte vleugel. Omstreeks 1760-1770 werd de hoeve uitgebreid en deels vervangen, Zo ontstond de huidige, volledig gesloten vierkantshoeve of carréhoeve opgetrokken uit Kunradersteen. Enkele oudere delen uit mergel en leem staan er nog steeds en zijn gerestaureerd. Eind 20e eeuw verloor de hoeve haar agrarische functie en deze werd tussen 2002 en 2012 grondig en vakkundig gerestaureerd met gebruik van authentieke en duurzame materialen. Het is bijzonder dat de rijke historie van Hof de Brulle is beschreven, onder andere in het boek ‘Monumentaal Wijlre’ van Leon Hupperichs.

Sinds de restauratie is de hoeve ingericht als privéwoonhuis en een luxe groepsaccommodatie waar 40 gasten verwelkomt kunnen worden en 28 gasten kunnen overnachten. Deze gebruiksfunctie biedt u als eigenaar een aantrekkelijke exploitatie die bij verkoop natuurlijk ook ‘going concern’ kan worden overgedragen.

Tekeningen

Begane_Grond.jpg

Kelder.jpg

Verdieping.jpg

Zolder.jpg

Bijlagen

  • ID: 40020
  • Gepubliceerd: 6 oktober 2023
  • Laatste Update: 14 oktober 2023
  • Weergaven: 455