Hotel-Restaurant te koop in de historische vesting van het toeristische Willemstad (Noord-Brabant)

€1.150.000 k.k.

Extra's

 • Airconditioning
 • Geïsoleerd
 • Internet
 • Keuken
 • Lounge gedeelte
 • Mechanische ventilatie
 • Overkapping/veranda
 • Tuin
 • TV aansluiting
 • WiFi

Details

Herenhuis, stadshotel of B&B in de sfeervolle vesting van Willemstad. Wij presenteren u dit prachtige pand als woonhuis in de foto’s. Maar alles is mogelijk.

Als u in de voorname Voorstraat van Willemstad dit fraaie stadspand passeert, ziet u allereerst een hotel-restaurant met gezellig terras voor de deur. Maar denk de terrasoverkapping eens weg. Dan ziet u twee stadswoningen naast elkaar (met twee huisnummers) samengevoegd tot een riant object. Hotel Trusten is de naam. En ongetwijfeld is het in deze waterrijke omgeving ’s avonds, maar ook overdag, een heerlijke plek om bij te komen. Maar het pand biedt veel meer dan dat. Dankzij een ruim bestemmingsplan is het mogelijk om er een woonhuis of een familiehuis in de meest brede zin van het woord van te maken. Maar ook een B&B is mogelijk. Zelf wonen op de begane grond en boven 5 kamers verhuren. Zeker is dat het hoge voorzieningenniveau, en tegelijk het grote aantal meters aan woon- en leefruimte, daartoe alle mogelijkheden biedt.

Wonen en horeca, het kan allebei.
Eenmaal binnen herkent u direct de inrichting van een stadshotel. Een vriendelijke entree met daarachter het grote (Spaanse) restaurant met bar en halfopen keuken. Hier genieten bezoekers en gasten dagelijks van heerlijke gerechten die er worden geserveerd. De grote schuifpui achter biedt toegang tot de tuin. Het maakt deze ruimte hierdoor ook ideaal als woonverblijf. Twee slaapkamers, resp. voor en achter zijn er op de begane grond, elk met een eigen badkamer. Natuurlijk zijn deze kamers voor andere doeleinden geschikt, bijvoorbeeld als kantoorkamers. Vanuit het trappenhuis heeft u toegang tot de verdieping met in totaal vijf ruime hotelkamers, elk met een eigen badkamer voorzien van toilet, wastafel en douche. In Hotel Trusten heeft elke slaapkamer een uniek karakter met een eigen naam. Dit in overeenstemming met het door binnenhuisarchitect Tom van den Haspel ontworpen interieur en de daarbij gebruikte beelden en kleuren. Alle slaapkamers zijn voorzien van airco.

Tuin met bijgebouwen
In de tuin staan twee bijgebouwen. Het ene is een ruime opslagruimte voorzien van stellingen. Het andere bijgebouw is ingericht als “mancave” en heeft een gezellige houtkachel en airconditioning. Achter de woning is verder een ruim terras. Een fijne plek om lange avonden door te brengen. Kortom een heerlijke plek om te wonen, te werken en te genieten. In het hart van het historische Willemstad.

Langs het Hollands Diep in de West-Brabantse gemeente Moerdijk ligt het oude vestingstadje Willemstad. De stad werd officieel in het jaar 1583 gesticht, maar tijdens de aanleg van de deltawerken in 1968 vond men onder andere een eikenhouten beeldje dat naar schatting 6500 jaar oud is. Dit, wat het Mannetje van Willemstad wordt genoemd, is het bewijs van bewoning die heel ver teruggaat. Vóór de naam Willemstad was er sprake van het dorpje Ruigenhil. Willem van Oranje liet het dorp versterken tot vesting. Zijn zoon Prins Maurits gaf na de dood van Willem van Oranje (Willem de Zwijger) de stad de nieuwe naam: Stad van Willem ofwel Willemstad.

De oude glorie van deze eeuwenoude stad is nog altijd zichtbaar. Bijvoorbeeld in de gezellige haven in het centrum van de stad. Levendige stad met rijke historie Willemstad is altijd een vestingstad gebleven met tegenwoordig ongeveer 2.500 inwoners die voor een deel in de oude vesting wonen en leven. In 1970 werd de gehele voormalige vesting, inclusief de binnenstad en het schootsveld, tot beschermd stadsgezicht verklaard. Bijzondere gebouwen zijn het Arsenaal uit 1793 en het wachthuis bij de waterpoort. Tegenwoordig biedt het levendige Willemstad diverse winkels, een supermarkt, diverse horecagelegenheden en twee basisscholen.

Prachtig aan het Hollands Diep
Willemstad ligt aan het Hollands Diep dat even verder naar het westen overgaat in het Haringvliet en naar het oosten, voorbij de bekende brug over de Moerdijk, richting de Biesbosch gaat. Willemstad ligt op het raakvlak van de drie provincies Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Daarom zijn zowel de Zeeuwse stranden alsook de Rotterdamse agglomeratie met de snelle A29 en A16 verbindingen, dichtbij.

Entree:
Vanaf de Voorstraat heeft u toegang tot de royale entree. U treft hier direct de sfeer en uitstraling van een vertrouwd en verzorgd familiehotel. Direct rechts ziet u de toegangsdeur tot de eerste van zeven slaapkamers. Mogelijk krijgt deze ruimte in de toekomst een andere functie als woonkamer of kantoor. Naast de entreehal is een bergruimte. Een ‘kapitale’ ruimte want vroeger was dit de plek waar je van buitenaf kon pinnen.

Bar/restaurant:
Grote en sfeervolle ruimte voorzien van een stoere planken vloer, met bar, restaurant en open keuken. Aan de achterzijde imposante schuifpuien. Het is een horecaruimte maar ook een ruimte die heel makkelijk is te transformeren tot een grote woonkamer met open keuken.

Keuken:
De keuken met strakke rechte opstelling is – vanzelfsprekend – voorzien van professionele apparatuur. Tevens biedt deze ruimte toegang tot de bijkeuken met spoelbak. Bij de muuropeningen is goed te zien dat hier vroeger de bankkluis was gesitueerd. In de hardstenen stoep voor de entree herkent u het voormalige Rabobank-logo nog.

Toiletten:
Vanuit het restaurant toegankelijk is de royale toiletruimte, bestaande uit een gezamenlijke hal en daarachter een dames- en herentoilet.

Trappenhuis:
Vanuit het restaurant heeft u ook toegang tot een ruim opgezet trappenhuis naar de verdieping, met daar vijf slaapkamers, elk met een eigen badkamer.

Twee slaapkamers:
De twee ruime slaapkamers op de begane grond bevinden zich respectievelijk aan de voorzijde (met zicht op de Voorstraat) en aan de achterzijde (met zicht op en toegang tot de tuin). Beide kamers met eigen badkamer voorzien van toilet, wastafel en douche.

Overloop:
De overloop is ruim opgezet en biedt toegang tot de vijf slaapkamers. Aan de achterzijde bevindt zich de nooduitgang naar de tuin.

Vijf slaapkamers:
Met vijf ruime slaapkamers, ieder met een complete eigen badkamer voorzien van toilet, wastafel en douche, biedt dit pand een brede diversiteit aan mogelijkheden. De twee slaapkamers aan de voorzijde kijken uit op de Voorstraat. Naar achteren toe zijn de slaapkamers voorzien van dakramen.

Tuin:
Een ruim betegeld terras waar de gasten nu genieten van het buitenleven. Overigens is er ook aan de voorzijde een terras, passend bij de huidige horeca-bestemming.

Twee bijgebouwen:
In de achtertuin staan twee bijgebouwen . Een daarvan is nu ingericht als gezellige ruimte/mancave en is voorzien van een houtkachel en elektra.

Tekeningen

Berg.jpg

BG.jpg

EV.jpg

Werkk.jpg

 • ID: 25528
 • Gepubliceerd: 22 april 2022
 • Laatste Update: 8 juli 2022
 • Weergaven: 3207