Monumentale B&B uit 1915 te koop, gelegen aan de rand van het centrum van Veenendaal!

€995.000 k.k.

Extra's

  • 3 parkeerplaatsen op eigen terrein
  • Balkon
  • Centrale verwarming

Details

Monumentale B&B uit 1915 te koop, gelegen aan de rand van het centrum van Veenendaal.

Deze unieke kans nabij het centrum van Veenendaal kan je niet laten gaan! Deze monumentale stadsvilla is op dit moment in gebruik als Bed & Breakfast (City Hotel Koningsvlinder). De villa is door de nieuwe eigenaar op deze manier te gebruiken, maar kan ook getransformeerd worden naar een hotel of restaurant. De totale vloeroppervlakte bedraagt circa 265 m² verdeeld over de begane grond, eerste en tweede verdieping. Het pand ademt zowel buiten als binnen veel sfeer en karakter uit door de aanwezigheid van het bordes, fraaie ornamenten, glas-in lood-ramen, het familiewapen in de hal, de hoge plafonds en de imposante trap die je naar de verdiepingen leidt. Wil je deze sfeer zelf beleven dan is een bezichtiging een echte must! Twee van de drie ruimten op de eerste verdieping zijn voorzien van een balkon en op de tweede verdieping bevindt zich een dakterras van circa 10 m². Op de begane grond bevindt zich een sfeervolle stadstuin die uitermate geschikt is als terras!

De villa is gelegen aan de Kerkewijk, de oudste laan van Veenendaal, met een directe verbinding met de Hoofdstraat, de winkelstraat van Veenendaal. Aan de Kerkewijk bevinden zich vele karakteristieke panden en al in 1600 werd de naam Kerckenwijck genoemd.

Het pand ligt pal tegenover Theater De Lampegiet en is goed bereikbaar via de Rondwegen Oost en West. De rijkswegen A12 en A15 zijn binnen circa 10-15 autominuten bereikbaar. Parkeren is geen probleem, in de nabije omgeving is voldoende betaalde parkeergelegenheid. Ook zijn er enkele parkeerplaatsen op eigen terrein gelegen.

Wilt u meer weten over dit geweldige pand?
Neem dan contact met ons op. Wij bieden u graag een vrijblijvende rondleiding aan op deze locatie. Zo kunt u direct beoordelen of uw bedrijf zich kan huisvesten op een nieuwe plek!

Indeling en voorzieningen
Het object zal worden opgeleverd in de huidige staat, onder meer voorzien van:
• receptie;
• entree;
• gestucte plafonds met ornamenten;;
• kamerindeling;
• te openen ramen;
• keuken;
• sanitaire voorzieningen op iedere verdieping;
• verwarming;
• airco;
• vloerbedekking;
• alarminstallatie.

Vloeroppervlakte
De totale vloeroppervlakte bedraagt circa 265 m². Tevens zijn er overige inpandige ruimte van circa 17 m², gebouwgebonden buitenruimte van circa 19 m² en externe bergruimte van circa: 54 m².

De genoemde metrages zijn niet bepaald op basis van een NEN-meting en derhalve indicatief en vrijblijvend van aard.

Parkeren
Op eigen terrein zijn parkeerplaatsen beschikbaar. Ook is er in de nabije omgeving voldoende betaalde parkeergelegenheid.

Energielabel (op basis van uitgangspunten woningen)
F, geldig tot 17-08-2032.

Kadastrale gegevens
Gemeente: Veenendaal
Sectie: D
Nummer: 8805
Ter grootte van 280 m².

Bouwjaar
Omstreeks 1915.

Koopsom
€ 995.000,00 kosten koper.

Baten en lasten
Alle baten, lasten en verschuldigde canons, waaronder begrepen heffingen die voortvloeien uit de akte van splitsing en/of reglement (indien van toepassing) komen voor rekening van de kopende partij vanaf de datum van notarieel transport. De lopende baten, lasten en dergelijke, met uitzondering van de onroerende zaakbelasting wegens feitelijk gebruik, zullen tussen partijen naar rato worden verrekend.

Betaling
Gelijktijdig met de overdracht ten kantore van instrumenterend notaris.
Ter keuze koper.

Zekerheidsstelling
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom, af te geven bij of te storten op de rekening van instrumenterend notaris.

Aanvaarding
In overleg.

Overige condities
Koopovereenkomst conform model notariaat.

Plattegrondtekeningen
De in deze projectinformatie opgenomen tekeningen zijn slechts van indicatieve aard. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

De vermelde informatie behelst geen aanbod doch globale informatie van algemene aard. De informatie is niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden. CMC Bedrijfsmakelaars staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de informatie. Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Tekeningen

Plattegrond 1e verdieping

Plattegrond 2e verdieping

Plattegrond kelder

Plattegrondtekening begane grond

Bijlagen

  • ID: 34902
  • Gepubliceerd: 7 maart 2023
  • Laatste Update: 7 maart 2023
  • Weergaven: 1674