Andalusisch landgoed op loopafstand van dorp

€498.000 k.k.

Extra's

  • Zwembad

Details

Dit prachtige Andalusische landgoed ligt op loopafstand van het pittoreske maar levendige dorpje Comares. Het uitzicht van 360 graden is adembenemend en reikt tot aan de Middellandse Zee.

Deze woning met 4 slaapkamers en 4 badkamers is om verschillende redenen uniek. Het heeft de charme van een authentieke Andalusische boerderij (“cortijo”) en beschikt over een prachtige binnenplaats weelderig begroeid met kleine fonteinen. Het is echter gebouwd volgens Noord-Europese normen en elk detail is zorgvuldig overwogen.

Het dak is goed geïsoleerd, alle ramen zijn voorzien van dubbel glas en dankzij strategisch geplaatste ramen met horren houden natuurlijke luchtstromen het huis koel, waardoor airconditioning niet nodig is. Zelfs in de winter is het heerlijk, want het hele pand is voorzien van centrale verwarming en een gezellige open haard.

Een ander opvallend kenmerk van dit landgoed is het regenwateropvangsysteem, geïnspireerd op het Alhambra Paleis in Granada. Via goten en kleine kanaaltjes stroomt het regenwater in een opslagtank van ongeveer 80.000 liter en wordt het rondgepompt om de tuin met fruit- en notenbomen te besproeien en om het zwembad te vullen. Het constante geluid van kabbelend water maakt dit een ideale plek om yoga en meditatie te beoefenen.

Het huis heeft een semi-professionele Boretti-keuken en een deel van het dak is voorbereid voor zonnepanelen. Er is voldoende parkeergelegenheid voor gasten en bovendien kan een garage worden omgebouwd tot een studio-appartement.

Dit landgoed is al jaren een zeer populaire bed & breakfast, die ook zeer geliefd is bij weddingplanners die regelmatig het hele landgoed afhuren voor bruiloften. Als je op zoek bent naar een unieke, instapklare woning waar je volop kunt genieten van de Spaanse levensstijl terwijl je ook nog eens een mooi rendement kunt opstrijken, dan is deze plek echt iets voor jou!

  • ID: 41158
  • Gepubliceerd: 20 november 2023
  • Laatste Update: 20 november 2023
  • Weergaven: 1156