Authentieke finca in Purias aan de Costa Calida (Lorca-Murcia) Alicante, Valencia, Spanje te koop

€349.500 k.k.

Extra's

 • Airconditioning
 • Internet
 • Kantoorruimte
 • Keuken
 • Open haard
 • Paardenobject
 • Parkeerplaats
 • Tuin
 • TV aansluiting
 • WiFi

Details

Authentieke finca in Purias aan de Costa Calida (Lorca – Murcia)
9 km van de stad Lorca, uitzicht op het kasteel van Lorca

Perceel oppervlakte: plm 12.000 m2, gedeeltelijk omheind (het bebouwde gedeelte)
Het omheinde gedeelte, rondom de huizen is bedekt met een laag grijsgroen grind
Eventueel nog 2 aansluitende percelen (geregistreerd bij de Gemeente als bouwpercelen) van elk 5000 m2 beschikbaar
Business opportunities:
• B&B – Retraites
• Camping – Campersite
• Opslag voor boten/caravans etc
• Glamping
• Insektenkwekerij (licentie aanwezig)
• Zeer geschikt om paarden te houden, makkelijk om te bouwen tot paardenfokkerij etc. In de grote hal is er ruimte voor 14 paardenboxen
• Aannemer/ Onderhoud-en/of Klussenbedrijf

Brede entrée ingang terrein (plm 8 meter breed)
2 woonhuizen (1 + 2) gescheiden door tussenhal (3):
Huis 1 links: patio aan de voorkant van huis 1 met 2 grote bogen (entrée) met een houten hekwerk
Entrée via smalle gang met toegang naar de 2 slaapkamers, huiskamer/keuken. De badkamer is uitgerust met een toilet en douche.
Keuken heeft een open karakter en loopt over naar de woonkamer met toegang naar de ruime binnenpatio, waar alle gebouwen op uitkomen
Uitgerust met Split airco systeem
Oppervlakte huis 1 plm 84 m2
Huis 2 rechts: Entrée via ruime patio (3 x 3 m, aan de voorkant van het huis) met grote bogen en afgezet met een houten hekwerk.
Entrée naar de ruime en hoge eetkamer/keuken uitgerust met 2 grote witte plafond ventilatoren. Van daaruit via een grote toog naar de salon met een hoekhaard uitgerust met houtbrander. Evenals in huis 1 vanuit de eetkamer/keuken ook toegang naar de zeer ruime en mooie binnenpatio.
Links van de keuken de gang die leidt naar de 2 slaapkamers en moderne badkamer met zeer ruime inloop douche en toilet
Uitgerust met Split airco systeem
Oppervlakte huis , plm 110 m2
Binnenpatio beslaat een oppervlakte van plm 350 m2 (29 x 12 meter) en is gedeeltelijk bedekt met sierstraatwerk en gele tegels. De overige stukken zijn bedekt met een baskisch rode kleur grind. Voorts staan er 2 pergolas met schaduwdoek die met elkaar zijn verbonden. Druiven ranken, Strelitzias en Passiebloemen completeren het geheel
Er bevinden zich verschillende waterpunten in de patio.
Meerdere WIFI aansluitingen aanwezig
Nederlandse TV satelliet schotel en aansluitingen aanwezig (Canal Digital)
De binnenpatio geeft toegang tot:
1. huis 1 (zie beschrijving boven)

2. huis 2 (zie beschrijving boven)

3. De tussen hal: grote hoge hal van plm 82 m2 (ca. 12,5 x 6,5 m)met een grote ingang aan de voorkant (240 x 240 cm) Deze is altijd gebruikt als inpak en opslag ruimte (bedrijfsruimte) met een koelcel en een grote vries unit. De electra heeft 220 en 380 volt en waterpunten. Deze hoge functionele ruimte kan worden gerenoveerd als extra appartement of dienen als een uitbreiding voor huis 1 en/of huis 2. Natuurlijk kan de hal ook gehandhaafd blijven als zeer nuttige bedrijfsruimte. Wifi en kabelaansluiting aanwezig.

4. Kantoor 1: een aanbouw aan huis 1 die dienst doet als kantoor (36m2). Er is plek voor 2 tot 4 personen , tevens zijn er hoge moderne vaste tafels aanwezig waar staande aan gewerkt kan worden. Uitgerust met Split airco systeem . Wifi en kabel aansluitingen aanwezig

5. Kantoor 2: een houten aanbouw (type tuinhuis) aan huis 2 die dienst doet als kantoor, 2 werkplekken (16m2). Uitgerust met Split airco systeem. Wifi en kabel aansluitingen aanwezig

6. Het mini appartement (naastgelegen Kantoor 1: dit kleine en eenvoudige maar zeer funcionele vertrek bestaat uit een smalle ingang vanuit de binnenpatio die leidt naar een kleine keuken, een slaapkamer met tweepersoons bed en een badkamer met toilet en douche.
NB: Het appartement en kantoor zijn eenvoudig samen te voegen. Dit was de oorspronkelijke situatie.
7. De grote hal (aan de andere kant van de binnenpatio, tegenover Huis 1+2):
De grote hal is een voormalige stal, waar men varkens hield. Deze hal dient al jaren als gelicenseerde kwekerij van insecten en deze kan worden voortgezet als zodanig . De hal is opgedeeld in verschillende vertrekken met behulp van isolerende ‘sandwich panelen’. Deze panelen zijn eenvoudig te demonteren om zo één grote ruimte te creëren. Uitgerust met 2 Split airco systemen. De oppervlakte van deze hal bedraagt ruim 360 m2.
Aan de rechterziide is er een overkapte parkeer gelegenheid van ruim 50 m2 (ca. 10 x 5 meter) Ook hier kan eventueel een extra vertrek/studio van gemaakt worden.
8. Werkplaats (taller):
Deze werkplaats is een omgebouwd dieren verblijf dat dienst doet als een werkplaats/opslag ruimte. Oppervlakte is ca.35 m2

Purias
Purias is een dorp dat onder de gemeente Lorca valt in de provincie Murcia. Het ligt zeer landelijk en rustig, midden tussen de agrarische velden waar brocoli, sla, bloemkool etc wordt verbouwd.
De provincie Murcia ligt tussen de provincies Alicante en Almeria (onderdeel van Andalusïe).
Goed bereikbaar via vliegveld Alicante en vliegveld San Javier (Murcia)
Gelegen temidden van de wat onbekendere toeristische trekpleisters zoals de badplaats Aguilas (meest zuidelijke plaats aan de Costa Calida) met mooie zandstranden met palmen en prachtige baaitjes en een oud historische centrum , ligt op 20 minuten rijden.
De prachtige oude historische stad Lorca op 9 km afstand. Lorca was de thuishaven van de Romeinen en de Moren en staat bekend om zijn talrijke barokke monumenten in het historisch centrum. Beroemd is het Castillo (kasteel) de Lorca , het eerste dat men ziet als je de stad nadert. Vanuit het kasteel heb je een geweldig uitzicht over de gehele vallei. Vanaf de Finca in Purias heb je prachtig zicht in de verte op dit kasteel.
Golfbanen in de nabijheid:
Lorca Golf & resort : 10 minuten
Aguilon Golf: 30 minuten
Publieke gelegenheden:
School/College: 5 minuten
Supermarkt: 8 minuten
Bar, Pizzeria, Cafeterias 3 tot 8 minuten
Shopping mall: 15 minuten
Tankstation: 5 minuten
Medische zorg/artsen /Centro de Salud Purias: 8 minuten
Ziekenhuis San Rafael Lorca: 15 minuten
Parador + Spa Lorca: beroemde Spaanse luxe hotelketen: 20 minuten

 • ID: 28584
 • Gepubliceerd: 18 juni 2023
 • Laatste Update: 23 september 2023
 • Weergaven: 5894