VERKOCHT: Chauteau Marillaux / Chateau Meiland te koop (Unieke B&B-kans in Frankrijk)

€795.000

Details

Ben je op zoek naar de makelaar van Chateau Meiland, dat te koop staat? Vind hier de te-koop-advertentie voor Chateau Meiland met de prijs, foto’s, plattegronden, het adres en overige kenmerken. Bij de verkoop is een Franse makelaar betrokken, maar via deze website kunnen serieuze geïnteresseerden rechtstreeks contact opnemen met de verkoper. Zoek je op Funda? Vind het chateau op benb-tekoop.nl.

 

Chateau Meiland – Funda?

Het chateau draagt de naam “Chateau Marillaux” en stond niet op Funda, maar wel op www.benb-tekoop.nl: het grootste portal voor Nederlandse en Belgische kopers, verkopers en makelaars van Bed and Breakfasts en kleine hotels in het buitenland. Sinds kort staat het ook op Funda. Chateau Marillaux, het gerestaureerde kasteel kasteel  met Bed & Breakfast van familie Meiland/Renkema, staat weer te koop en is opnieuw in prijs verlaagd naar een vraagprijs van € 795.000,-. Je leest hier alle informatie over het chateau.

Chateau Marillaux à vendre

Chateau Marillaux à vendre oftewel te koop. Het is een uniek object, gebouwd in 1870. Unieke details, zoals 15 open haarden met marmeren schouwen, zijn bewaard gebleven. Het kasteel heeft grote bekendheid verworven door de televisieseries van de familie Meiland/Renkema op SBS6. Ook afgezien van deze bekendheid, heeft het chateau alles in huis om het met succes als Bed & Breakfast uit te baten. Vanzelfsprekend zal de nieuwe eigenaar ook zelf geschikt moeten zijn voor het vak, om de Bed & Breakfast ook in te toekomst te laten floreren.

Adres Chateau Marillaux

Wat is het adres en de ligging van Chateau Marillaux? Het kasteel ligt op een prachtige locatie in Beynac, Frankrijk. Op zo’n 12 km van Porteseleinstad Limoges. In de omgeving is een kastelenroute te volgen van een Engelse koning, die zijn leven grotendeels in Frankrijk doorbracht. In de omgeving is schitterende natuur te vinden en ook grazen er de bekende Limousin koeien. In de omgeving zijn ook drie golfbanen, waarvan er één openbaar is en de anderen met CFP te bezoeken zijn. Kortom: de locatie is fantastisch voor zowel de toekomstige bewoner(s) als de gasten.

Bol.com Algemeen


Wat koop je als je Chateau Marillaux koopt?

Je koopt een kasteel met maar liefst 5 royale gastenkamers, die allen voorzien zijn van eigen sanitair. Van de 5 gastenkamers betreffen er twee een suite (bestaande uit twee kamers, met daartussen een badkamer) voor 4 personen. De overige kamers zijn geschikt voor 2 personen. Met kamerprijzen variërend van € 170,- tot € 220,- kan er met het chateau een goede boterham verdiend worden. Behalve de 5 kamers, is er op het perceel van maar liefst 6 hectare ook een volledig gerenoveerde en ingerichte gite voor 6 personen van 80m2. Een zwembad, aangelegd in 2019, geeft verkoeling op warme zomerdagen. Ook voor de toekomstige eigenaar is er volop woonruimte aanwezig.

Plattegrond, beschrijving en foto’s Chateau Marillaux

Download de plattegrond, omschrijving van de indeling, om te zien hoe het chateau precies is ingedeeld, per verdieping en vertrek. Te downloaden direct onder deze tekst en video onder het kopje “Bijlagen”.

Hoeveel kost Chateau Meiland?

Hoe duur is Chateau Marillaux? Chateau Meiland, oftewel Chateau Marillaux kost € 795.000,-. Voor deze (vraag)prijs van € 795.000,- wordt niet alleen het onroerend goed verkocht. Ook de meubelen in het chateau, aan het zwembad en op het terras, zijn inclusief.

De nieuwe eigenaar krijgt alles om het chateau als B&B uit te kunnen baten, zoals de boekingssite, het linnengoed het servies en een zitmaaier en dergelijke. Uiteraard is het kasteel uniek (in waarde) vanwege de grote televisiebekendheid. 

Er is recent door de verkopers een terras aangelegd rond het zwembad met antracietkleurige tegels van 50 x 50 centimeter. Ook zijn er microstations – volledig “au norme” aangelegd ten behoeve van de afvoer van gebruikt water. Het microstation voor het chateau van 3 kubieke meter is berekend op hotelbezetting, dus voor alle kamers in plaats van de vijf kamers voor B&B.

Chateau Marillaux: unieke B&B met hoge bezettingsgraad

Maar met de bekendheid dat het chateau heeft, is de toekomstige eigenaar wél verzekerd van aandacht voor zijn of haar nieuwe Bed & Breakfast in Frankrijk. Veel Nederlanders en Belgen willen een kijkje nemen op het chateau dat zij alleen van televisie kennen. Het biedt, voor diegene die het roer omgooit en in Frankrijk – zodra het kan – het chateau gaat uitbaten als B&B, een unieke kans om van start te gaan met een hoog bezettingspercentage.

Wie heeft Kasteel Meiland gekocht?

Niemand heeft het kasteel familie Meiland uiteindelijk gekocht. Het kasteel van familie Meiland was onder voorbehoud gekocht door een Nederlander. Wie dit was is niet bekendgemaakt. De koop is echter niet definitief geworden en het kasteel staat daarom nog te koop. Het is dus niet verkocht. 

Is het chateau van de familie Meiland al verkocht op Funda?

Nee. Op het internet wordt veel gezocht of Chateau Marillaux oftewel Chateau Meiland verkocht is. Het chateau van familie Meiland is nog niet verkocht. Enige tijd was het chateau “onder voorbehoud verkocht”, maar het chateau staat nu weer te koop. Het kasteel is dus nog niet verkocht en is nog beschikbaar voor een koper.

Ben je serieus geïnteresseerd om Chateau Marillaux te kopen?

Neem dan contact op met de contactpersoon van familie Meiland-Renkema: Marja de Moel via +31 6 44886341 of marjademoel@gmail.com.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Video

Bijlagen

  • ID: 22595
  • Gepubliceerd: 12 juni 2021
  • Laatste Update: 20 januari 2022
  • Weergaven: 28520