B&B Weverslo 3 te Merselo (Limburg) te koop

€995.000 k.k.

Details

Altijd al gedroomd van een eigen B&B en/of groepsaccommodatie(lopende exploitatie) en dan ook nog eens in een prachtig karakteristiek Rijksmonument Hallehuis van omstreeks 1640, met diverse bijgebouwen en landbouwgronden? Dan past dit landelijk object ‘De Martiene Plats’ wellicht in uw totaalplaatje. In het Noorden van Limburg, op slechts 3,5 km van Venray ligt deze boerderij op het platteland van Merselo. De boerderij ligt aan een fiets- knooppuntroute tussen 97 en 99 en aan een wandel-knooppuntroute. De omgeving biedt veel groen, rust, vrij zicht, wandel-/fietspaden en ruiterroutes. Geen gebrek aan recreatie- en sportmogelijkheden.

Hoofdwoning
Kelder: te gebruiken als bergruimte.

Begane grond:
Via de voordeur bereikt u de entree van de hoofdwoning, voorzien van een karakteristiek wiel-element. Vervolgens betreedt u de woonkamer. De woonkamer met parketvloer geeft toegang tot 3 slaapkamers/multifunctionele ruimtes en de keuken. In de woonkamer bevindt zich tevens de meterkast.
Aan de linkerzijde van de woonkamer, bevinden zich 2 slaapkamers uitgerust met vloerbedekking. Via 4 optredes aan de rechterzijde bereikt u de 3e slaapkamer, tevens voorzien van vloerbedekking. 2 tredes omlaag brengt u in de keuken. De keuken met tegelvloer is voorzien van een recht keukenblok (koelkast, magnetron, afzuigkap, vaatwasser, oven, keramische kookplaat). De tussenhal met tegelvloer en wasbak, geeft toegang tot het toilet, de B&B groepsaccommodatie Opstal, en de trap naar de verdieping. Het apart toilet is voorzien van een zwevend toilet. Boven het toilet bevindt zich nog een bergkast. De achterentree met tuindeur, alsook de wasruimte zijn voorzien van tegelvloeren met vloerverwarming. In de wasruimte bevinden zich de aansluitingen voor de wasmachine en droger en een muurkast. De badkamer is volledig betegeld, voorzien van vloerverwarming, toilet, bidet, dubbel wasmeubel, inloopdouche, ligbad en designradiator.

De verdieping(houten dek):
De vaste trap vanuit de tussenhal geeft toegang tot de overloop met vloerbedekking en wasbak. Vervolgens komt u in de zolderkamer. Via de zolderkamer is er toegang tot de zolder op de keuken. Via een trede gaat de overloop over tot een breder verloop, met toegang tot 2 ruime slaapkamers en een hobbykamer, allen voorzien van vloerbedekking.

D’n Dael (vakantieappartement, 4-persoons):
Aan de zijkant van de boerderij ligt dit ‘stalappartement’ geschikt voor 4 personen, met uitzicht op de speelweide. Via de tuindeur komt u binnen in de woonkamer met open keuken. De keuken is voorzien van recht keukenblok met diverse apparaten (koel-vriescombinatie, gaskookplaat, combi-magnetron) De ruimtes op de begane grond zijn voorzien van een karakteristieke tegelvloer met vloerverwarming. Tevens bevindt zich op de begane grond de badkamer, uitgerust met douche, toilet en wastafel. Via de vaste trap vanuit de woonkamer bereikt u de verdieping, uitgerust met overloop en 2 slaapkamers.

OpStal (groepsaccommodatie, 12 personen)
De groepsaccommodatie OpStal bevindt zich in het achterste gedeelte van de boerderij.
Via openslaande tuindeuren komt u in de royale leef-/ontmoetingsruimte de Potstalkamer. Deze is ingericht met zit- en eethoek. De keuken is compleet ingericht met koelkast, vaatwasser, keramisch kookplaat, combimagnetron, koffiezetapparaat, waterkoker. Op de begane grond bevinden zich tevens 2 twee-persoonskamers, waarvan 1 kamer uitgerust met een aangepaste badkamer(geschikt voor mindervaliden). De gehele begane grond is voorzien van een karakteristieke tegelvloer met vloerverwarming.
Via de vaste trap vanuit de gang is de verdieping te bereiken. Deze is ingericht met 4 twee-persoonskamers, allen voorzien van een eigen unieke badkamer met inloopdouche, toilet en wastafel.

In de huidige exploitatie wordt tevens de groepsaccommodatie OpStal met vakantieappartement D’n Dael samen aangeboden, hetgeen de groepsaccommodatie geschikt maakt voor 17 personen.

‘t Bakhuuske (vakantieappartement, 4-persoons):
Rechts van de hoofdwoning is dit charmante vakantieappartement gelegen met rieten kap. Aan de linkerzijde van ‘t Bakhuuske bevindt zich de voordeur. Via de voordeur komt u in de woonkeuken met sierkachel, tegelvloer en vloerverwarming. Tevens is hier het eenvoudig keukenblok gesitueerd voorzien van diverse apparatuur(elektrisch fornuis, afzuigkap, spoelbak, koel-vriescombi en magnetron). Aan de linkerzijde is de badkamer gelegen, uitgerust met betegelde vloer en wanden, wastafel, inloopdouche en toilet. Naast het keukenblok bevindt zich de trap naar de verdieping. De verdieping bestaat uit de overloop en 2 ruime slaapkamers. Alle ruimtes zijn hier voorzien van vinylvloeren.

Buitenruimte:
De tuin is fraai aangelegd en keurig onderhouden en voorziet in diverse leuke plekjes om te genieten van de zon of de schaduw. Tevens bevinden er zich diverse fruitbomen, hagen, gazons en beplanting. Bovendien is er een zwembad aanwezig.

De Turfschop:
Aan de straatzijde ligt een royale garage/carport met rieten dak, genaamd ‘de Turfschop’.

Fietsenberging:
Aan de overzijde van de straat ligt een voormalige kippenstal, momenteel in gebruik als fietsenberging.

Kapschuur:
De ‘Kapschuur’ is opgetrokken uit houtwerk en voorzien van tegelvloer. De houtkachel brengt sfeer aan het geheel. Tevens is aansluitend een overdekt terras voorzien met Jeu de Boule baan. Gasten kunnen hiervan gebruik maken.

Schuur met rieten kap:
Deze schuur is voorzien van stalen spanten, betonvloer en betonroosters en beschikt over een zolder over de gehele lengte. Deze schuur heeft gediend als voormalige varkens/zeugenstal en is momenteel in gebruik als berging.
Het dak is voorzien van vermoedelijk asbesthoudend materiaal en beschikt over een rieten kap.

Loods(voormalige varkensstal):
De loods is ingedeeld in verschillende ruimtes en voorzien van dakisolatie en vermoedelijk asbesthoudende dakplaten.
Het voorste gedeelte biedt diverse multifunctionele ruimtes, een kantine met eenvoudig keukenblok en twee toiletruimtes.
Het middelde gedeelte is momenteel in gebruik als ‘speelloods’ hetgeen ter beschikking gesteld wordt voor gasten. Gasten kunnen hiervan gebruik maken. Hier is tevens een keukenblok en toiletruimte aanwezig. Bovendien is hier een mechanische ventilatiebox aanwezig.
Het achterste gedeelte is in gebruik als opslagruimte en voorziet in een grote deur.
De loods is uitgerust met krachtstroom. Tevens bevindt er zich een koelcel.

Voormalige varkensstal:
Naast de loods ligt nog een voormalige varkensstal, gemetseld met betonblokken, vermoedelijk asbesthoudende dakplaten en voorzien van mestkelder en betonroosters.

Percelen landbouwgrond, perceel natuurgrond:
Middels een luchtfoto zijn de percelen in kaart gebracht. Percelen Venray I 114(ged.), I 115 en I 118 zijn landbouwpercelen. Hierop rust momenteel deelteelt. Perceel Venray I 113 beschikt over een bestemming natuurgrond.

Geschiedenis huidige eigenaars:
– In 1991 is er een vergunning afgegeven voor ’t Bakhuuske (vakantieappartement).
– In 1995 is de vakantieboerderij uitgebreid met het vakantieappartement d’n Dael.
– In 1997 na de varkenspest, is het varkensbedrijf in 2000 gestopt.
– In 2007 is na overleg met de Gemeente en monumentenzorg, de boerderij verbouwd tot B&B met
groepsaccommodatie.
– In 2014 is de teelt van asperges gestopt.

Bijzonderheden:
– De boerderij is in 2019 voorzien van een nieuw dak met dakisolatie en veluxramen.
– Via de verdieping van de hoofdwoning zijn er diverse zolders te bereiken middels luikjes.
– De inventaris van de vakantieappartementen en groepsaccommodatie zijn over te nemen.
– Diverse parkeermogelijkheden op eigen terrein.
– Er is een gastank aanwezig (4900liter), hierop is een huurovereenkomst van toepassing.
– Lopende exploitatie/bedrijfsvoering.
– Eigen website: martieneplats.nl
– Commerciële websites boekingen: B&B Nederland, Booking.com, Groepen.nl, Vekabo.nl

Ligging:
Het object ligt in Weverslo, een heel oud gehucht bij het dorp Merselo. De afstand tot het centrum van Venray bedraagt 3,5 km. In Venray kun je winkelen, musea, bioscoop of theater bezoeken of lekker te eten in een van de leuke restaurants. In de naaste omgeving: Toverland, Aardbeienland, speeltuin Klein Zwitserland, Zoo Parc, Oorlogsmuseum Overloon, Odapark, Thermaalbad, Hertog Jan brouwerij, Kasteeltuinen.
Grotere steden zoals Nijmegen, Venlo, Roermond, Weert, Eindhoven en Den Bosch bevinden zich in een straal van 50 km. Maar ook Kleve en Duisburg in Duitsland zijn eenvoudig en snel te bereiken.
Verder staat het object midden in een natuurgebied, tussen de Weverslose berg (hoogste punt van Gemeente Venray, 36,8 boven NAP) en het schitterende Loobeekdal.
Fietsknooppunt-route en wandelknooppunt-paden lopen vlak langs deze historische boerderij. Peelgebieden, bossen en plattelandsgronden vloeien naadloos over tot een indrukwekkende schouwspel. In dit afwissellende landschap kunt u prima fietsen, wandelen (nordic walking) of kijken en luisteren naar koeien, paarden en vogels en in alle vrijheid genieten van de Noord-Limburgse natuur.

Bestemming:
Het object is gelegen in het bestemmingsplan “Buitengebied Venray 2010″van de gemeente Venray. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object een enkelbestemming: agrarische met waarden, dubbelwaarde archeologie-3, met de functieaanduidingen “agrarisch bedrijf”, ‘bedrijfswoning’, ‘specifieke bouwaanduiding monument’. Bouwblok bedraagt circa 4.800 m².
Op de landbouwgronden rust een enkelbestemming: ‘agrarisch met waarden’ en dubbelbestemmingen ‘waarde-archeologie-2’, ‘waarde-esgronden’.
De bijbehorende voorschriften kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op verzoek kan dit in hard-copy aan u worden toegezonden.

Tekeningen

1ste verdieping.jpg

Begane grond.jpg

Berging.jpg

Kapschuur.jpg

Kelder.jpg

Loods voormalige varkensstal .jpg

Schuur.jpg

Turfschop, Garage.jpg

Zolder schuur.jpg

  • ID: 27194
  • Gepubliceerd: 2 juni 2022
  • Laatste Update: 2 juni 2022
  • Weergaven: 2323