Ongekende charmante woning uit 1780 met dubbele woonfunctie!

€598.000 k.k.

Extra's

  • Dakterras
  • Internet
  • TV aansluiting
  • Vergunning aanwezig
  • Website
  • Winstgevend

Details

Vakantieappartement “Het Molenaarshuis” met sfeervolle eigen woning te koop aangeboden in het Witte Stadje Thorn.

Het gebeurt niet vaak dat wij van Maasland Makelaardij de kans krijgen om in één van de mooiste straatjes van Thorn een schitterende authentieke woning met zeer succesvol vakantieappartement te mogen verkopen.
En succesvol mag gezegd worden, nadat “Het Molenaarshuis” na 7 jaar elke keer weer als “uitmuntend” bestempeld wordt door diverse booking-sites. Nooit minder beoordeeld dan een 9,5 met een stabiele bezettingsgraad tot wel 80%. Dat komt door de buitengewoon prachtige authentieke molenaarswoning, daterend uit 1780, die omgebouwd is tot vakantieappartement. Voorzien van alle luxe voor de vakantieganger. Een eigen ingang, privé terras, woonkamer, keuken, badkamer en twee 2-persoons slaapkamers.
Een volledig zelfvoorzienende vakantiewoning, met B&B vergunning, zorgt voor een privé gevoel voor zowel de gast als ook de eigenaar.

De privé woning is van oorsprong een oude graanschuur. Deze graanschuur daterend uit 1870 werd vroeger als opslag schuur gebruikt door de watermolen die aan de overkant van de weg ligt. Deze schuur laat graag zijn oude elementen en historie zien. Bij binnenkomst wordt je verwelkomt door twee prachtig grote dubbel openslaande deuren van bijna 3,5m hoog die de eetkamer en woonkamer scheidt, of juist samenvoegt. De voormalige graanopslag is omgetoverd tot open woonruimte die groot maar ook warm en gezellig aanvoelt. De totale schuur van 6,5m hoog is speels en zeer effectief ingedeeld. D.m.v. diverse zwevende vloeren is deze schuur in zijn waarde gelaten en tegelijk voorzien van alle woongemak. Zoals een woonkamer, studieruimte en slaapkamer in één open ruimte. Zeker geen standaard indeling die je zo vaak al ziet. Nee, voor deze woning moet je jezelf openstellen om anders te willen wonen.

Natuurlijk heeft de privé woning ook een mooie ruime keuken met gezellig barretje, een badkamer en voldoende bergoppervlak.
Aan de achterkant van de woning lopen we via één van de zwevende vloertjes een buitengewoon sfeervol patiotuintje in. Voldoende om met vrienden aan een lange tafel te kunnen dineren of uit te kijken over de mooie daken van Thorn als je op de hoger gelegen vlonder geniet van een wijntje in de zon.
Eigenlijk heeft dit huis zo veel te bieden dat het bijna niet in woorden te omschrijven is. Het is een ervaring die je zelf moet zien en voelen. Maar wat wellicht niet onbenoemd mag blijven is dat alle vergunningen verleend zijn voor de vakantiewoning, en er zelfs ook nog een vergunning op een deel van het woonhuis ligt om een kleinschalig winkeltje te openen. Kortom, een object dat zichzelf terug verdient.
Zoals ik al eerder schreef, zien is beleven.

Omgeving
Aan het einde van de beekstraat loopt u zo het prachtige natuurgebied “Het Vijverboek” in. Een natuurgebied met meanderende beekjes, vrij grazende Konikpaarden en Gallowayrunderen. Landelijk wonen in Thorn, dát kan in deze buurt. De woning is gesitueerd vlakbij het historische centrum van Thorn met diverse horecagelegenheden en op loopafstand van andere voorzieningen zoals supermarkt, bakker en slager.
De woning is goed bereikbaar. De dichtstbijzijnde uitvalsweg naar de A2 is slechts 3 minuten rijden. Zo is Maastricht en Eindhoven beiden binnen 30 minuten te bereiken. Roermond met zijn uitgebreide Retail en merkendorp is slecht 15 autominuten verwijderd.

De plattegronden, videa, 360 gr tour en afbeeldingen van deze presentatie geven een goed beeld van wat de woning u zoal te bieden heeft en tijdens een bezichtiging lichten we u graag de overige mogelijkheden van deze bijzondere woning toe.

Bijzonderheden
– Winkelvergunning voor verkoop van streek – en of andere toerisme bevorderende producten te verkopen.
Meer info zie verstrekte vergunning met bijhorend bestemmingsplan, graag lichten wij u deze stukken waar nodig nader toe:
– Aan het einde van het straatje loopt u zo het prachtige natuurgebied “Het Vijverboek” in. Een natuurgebied met meanderende beekjes, vrij grazende Konikpaarden en Gallowayrunderen:
– Grotendeels voorzien van degelijke houten kozijnen met dubbele beglazing;
– Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomstmet betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”);
– De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. Financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.
– De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze 2 weken ná het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.
– Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Tekeningen

106799301_beekstraat_14_begane_grond_first_design_20210818020805.jpg

106799301_beekstraat_14_1e_verdieping_first_design_20210818020805.jpg

106799301_beekstraat_14_2e_verdieping_first_design_20210818020805.jpg

  • ID: 25029
  • Gepubliceerd: 7 september 2021
  • Laatste Update: 13 april 2022
  • Weergaven: 4309