Gasloze & duurzame, rijksmonumentale woonboerderij aan het vaarwater met B&B-functie te koop in Giethoorn!

Contacteer voor prijs
 • Type: Woonboerderij
 • Kenmerk: Te koop
 • Straat: Binnenpad 61
 • Stad: Giethoorn
 • Postcode: 8355 BS
 • Gebied: Overijssel
 • Land: Nederland
 • Slaapkamers: 6
 • Badkamers: 4
 • Woonoppervlakte: 302 m²
 • Bouwjaar: 1850
 • Perceeloppervlakte : 3093 m²
 • Object reeds in gebruik (geweest) als B&B?: Ja, object is of was in gebruik als Bed and Breakfast.
 • Boothuis, met veranda en werkplaats: hout met riet
 • Bakhuis: steensmuren met pannendak
 • Aanlegplaatsen voor boten: veelal hout

Details

Hoe mooi kan het leven zijn? Zittend aan de waterkant met een koel briesje, de warmte van de zon op het gezicht en uw voeten in het verkwikkende water; even helemaal weg uit de waan van de dag. Optimaal genieten in alle rust. Welkom aan het Binnenpad 61 in Giethoorn!

De afgelopen jaren is deze rijksmonumentale woonboerderij uit ca. 1850 volledig onderhanden genomen. Op een aantal wezenlijke en authentieke elementen van een meer dan 150 jaar oude boerderij is een volledig nieuw woon-werkhuis onder architectuur gerealiseerd. Duurzaamheid heeft een grote rol gespeeld, driedubbel glas, optimale isolatie, geïsoleerd monumentenglas, een vernieuwde geïsoleerde rietenkap en verwarming middels aardwarmte hebben geleid tot het predicaat energielabel A+++(!).

Het geheel omsloten perceel biedt veel privacy, ruimte en rust. Het perceel is ingesloten door water. Aan de voorzijde door de pittoreske Dorpsgracht en rondom door vaarten richting het Bovenwijde met een aanlegsteiger en een botenhuis op eigen grond. Goed om te weten, deze vaarten zijn niet openbaar maar eigendom. Genoeg ruimte voor uw eigen boot en de boot van uw gasten. Vanaf uw eigen eiland vaart u direct het Bovenwijde op.

De magie van deze bijzondere locatie zal niet lang onontdekt blijven bij uw vrienden en familie. Adembenemende natuur, een paradijs voor wild- en vogelspotters, recreëren op de wateren te midden van een authentiek Hollands landschap. Het ligt hier om de hoek! En na een dag genieten van al dat moois kunt u uw vrienden en familie een plek aanbieden in één van de drie gastenkamers met badkamers. Deze kamers zijn eveneens aan te wenden als B&B.

Wonen op je eigen eiland betekent niet per definitie dat je overal ver vandaan woont, alle dorpse voorzieningen liggen binnen handbereik, zoals supermarkt, bibliotheek een basisschool. Met een stukje verder op de gracht zelfs het gerenommeerde sterren hotel-restaurant ‘De Lindenhof’**. Stedelijk vertier en voorzieningen vindt u in Steenwijk en Meppel op korte rij afstand, Zwolle is bereikbaar binnen 35 minuten én Schiphol in een uur!

Het is bijna te mooi om waar te zijn, rust, ruimte, natuurlijk schoon en reuring om en nabij deze in nieuwstaat verkerende, rijksmonumentale woonboerderij. Toch vindt u dit alles en meer aan het Binnenpad 61 in Giethoorn. U bent van harte welkom om dit zeer unieke object te komen bezichtigen.

BOUWKENMERKEN
Bouwjaar: De woonboerderij is gebouwd in ca. 1850.
Bouwwijze: De woning is traditioneel gebouwd.
Dakbedekking: Geschroefd rieten dak.
Woonoppervlakte: ca. 302 m²
Inhoud: ca. 1.130 m³
Externe bergruimte: ca. 8 m²
Perceeloppervlakte: 3.093 m²

INDELING
Parterre
U komt de woning binnen via de dubbele entree, indien u de gastenkamers wil benutten als B&B hebben de gasten op deze wijze hun eigen ingang. Binnenkomst in de moderne en open woonkeuken met kookeiland en allerhande inbouwapparatuur waaronder een Quooker, downdraft, stoomoven en extra grote koel- en vrieskast. De scheidingsmuur tussen het voorhuis en de voormalige deel is een fraaie compositie tussen het ‘heden’ en ‘verleden’. Het voorhuis is te bereiken via een klein trappetje belegd met estriken. Het voorhuis is nog zeer authentiek. Er kan zelfs nog geslapen worden in enkele bedstedes, uiteraard wel met hedendaags comfort. Eén van de kamers in het voorhuis is in gebruik als gastenkamer en beschikt over een eigen badkamer en toilet. De tweede kamer is momenteel in gebruik als werkkamer. Beide kamers hebben een fraai uitzicht op de Dorpsgracht en zijn voor meerdere doelen aan te wenden. Onder beide kamers bevindt zich overigens nog een kelder.

Via de hal in de keuken bereikt u twee (slaap-)kamers. Verrassend voor deze kamers en overigens ook voor de andere kamers in deze woonboerderij is er dat veel daglicht aanwezig is. De grote slaapkamer is voorzien van drie vaste kasten. Tot slot bevinden zich in deze hal nog een wasruimte en een badkamer. De badkamer is modern uitgevoerd en van alle gemakken voorzien, te weten een ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel, toilet en er is een voorbereiding gemaakt voor een sauna(!).

De achterzijde van de deel is te bereiken via de gang naast de entree, hier bevinden zich tevens nog een vaste kast en een toilet. De achterzijde van de deel is in gebruik als woonkamer. Eyecatchers zijn het uitzicht naar de diepe en sfeervolle tuin, de hoogte van deze ruimte en de behaaglijke speksteenkachel. Grenzend aan de woonkamer is nog een werkplek gesitueerd. De werkkamer verschaft toegang tot de berging, in deze berging bevindt zich de warmtepomp. In de woonkamer is, geheel in stijl met het interieur, een vaste trap naar de vide waar nu een speelruimte gerealiseerd is en waar zich tevens nog een technische ruimte bevindt.

Etage
De etage is te bereiken via de vaste robuuste trap in de woonkeuken. De overloop geeft u de gelegenheid om de twee andere (gasten)kamers te bereiken. De gastenkamer in de voormalige deel beschikt over een eigen toilet en doucheruimte. De (gasten)kamer boven het voorhuis beschikt over een toilet, pantry en inloopdouche met wastafel.

BIJGEBOUWEN

Bakhuis
Opgetrokken in steen en een pannen gedekt dak. Leuk als werkplek of handig als bergruimte.

Boothuis/Overkapping
Het boothuis is in hout opgetrokken en voorzien van rieten dak. De overkapping wordt gebruikt als boothuis, veranda en werkplek. Uiteraard zijn er tal van mogelijkheden met dit bijgebouw.

Garage
Optioneel en in overleg is het mogelijk een garagebox aan te kopen. De oppervlakte van de garagebox is ca. 21 m². De garagebox is voorzien van elektra en een elektrische roldeur met afstandsbediening. De garagebox maakt deel uit van een complex met meerdere garageboxen met een VvE. De jaarlijkse VvE-kosten voor het jaar 2022 zijn € 125,-.

BIJZONDERHEDEN
– Karakteristieke woning met authentieke uitstraling;
– Object is perfect geïsoleerd en voldoet aan de huidige isolatiestandaarden;
– Geschroefd rieten dak, gunstig voor de isolatiewaarde en opstal-/brandverzekering;
– De woning beschikt over energielabel A+++;
– Onder architectuur aangelegd lichtplan;
– Schitterende ligging te midden van Giethoorn met vrij uitzicht op natuurgebied en rechtstreekse aansluiting op het Bovenwijde;
– Voor de instandhouding van gebouwde Rijksmonumenten bestaan financieringsregelingen;
– Bereikbaar vanaf het water;
– Bushalte (OV) op loopafstand;
– Prettig gezinshuis met zeer veel privacy;
– Gelegen nabij Nationaal Park Weerribben-Wieden met ruim 400 kilometer aan vaarwegen;
– Eigen botenhuis plus ligplaatsen voor meerdere boten rondom de tuin in de vaarten;
– Inpandige gastenkamers die aan te wenden zijn als B&B, een website met goede beoordelingen bestaat al(!);
– De woning is geheel gerenoveerd in 2017;
– Verwarming en warm water middels een warmtepomp.

VOORZIENINGEN
De woning is aangesloten op alle nutsvoorzieningen en riolering. Tevens is het voorzien van muur-, vloer- en dakisolatie. Alle ramen zijn van dubbel glas, het voorhuis heeft speciaal op maat gemaakt isolatieglas. De gehele parterre beschikt over vloerverwarming. De woning wordt verwarmd en voorzien van warmwater door een duurzame waterpomp.

Tekeningen

8355BS61-bakhuis.jpg

8355BS61-begane grond.jpg

8355BS61-kapschuur.jpg

8355BS61-verdieping.jpg

Video

Bijlagen

 • ID: 29490
 • Gepubliceerd: 9 december 2022
 • Laatste Update: 19 december 2022
 • Weergaven: 1126