Unieke Bed and Breakfast met privéwoning te koop aan de Groenestraat 146 t/m 154 te Kampen!

€895.000 k.k.

Extra's

 • Balkon
 • Centrale verwarming
 • Gemeubileerd
 • Internet
 • Keuken
 • Magnetron
 • Open haard
 • Sauna
 • Tuin
 • Vaatwasser
 • WiFi
 • Zolder

Details

De Bed and Breakfast is een goedlopend bedrijf waar de 8 gastenkamers van alle gemakken zijn voorzien, goed zijn onderhouden en de authentieke stijl daarbij goed behouden is gebleven. De privéwoning is gelegen op de 1e verdieping en beschikt over een ruime woonkamer, woonkeuken, een badkamer en 4 slaapkamers. De stadstuin is gelegen op het zuidwesten.

Boven/privéwoning
Indeling:
De boven/privéwoning heeft het huisnummer 148. De entree heeft een authentieke uitstraling door de zwart wit geblokte tegelvloer en biedt toegang tot een gedeelte van de Bed and Breakfast en de trapopgang naar de afsluitbare boven/privéwoning. Eenmaal op de 1e verdieping wordt de hal betreden. Deze hal biedt toegang tot de riante woonkeuken met een separate keuken en een eerste trapopgang naar de 2e verdieping. De woonkeuken beschikt over een extra keukenblok met gootsteen, antieke AGA cooker, wasmachine aansluiting en kastruimte.
Vanuit de woonkeuken is de woonkamer bereikbaar, welke voorzien van geweldige zichtbare balken. De cementkleurige stortvloer is voorzien van vloerverwarming. Er zijn diverse dakramen aanwezig welke zorgen voor veel lichtinval. De hout gestookte haard zorgt voor een gezellige sfeer en natuurlijk voor extra warmte in de woonkamer. Aan de achterzijde is toegang tot het trappenhuis naar de zonnige stadstuin van ca. 75 m2.
De separate keuken is een plaatje om te zien! Een combinatie van modern en authentiek is hier goed te zien. Het grote 5 pits-gasfornuis is voorzien van afzuigkap. Het granieten aanrechtblad en de gootsteen met zwart-wit geblokte tegel zorgt weer voor het authentieke tintje, net als de schoortjes aan de wanden. Verder is hier een combimagnetron, een vaatwasser en koelkast aanwezig.
In de hal is de eerste slaapkamer bereikbaar en toegang tot de eerste trapopgang naar de
2e verdieping. De slaapkamer op de 1e verdieping is voorzien van vaste kasten en is hier de oude schouw bewaard gebleven. De tweede slaapkamer is bereikbaar middels de eerste trapopgang achter de deur. Deze slaapkamer beschikt over de geweldige balken, voldoende ruimte, een wastafel en bergruimte.
Vanuit de woonkeuken is tussen de trap naar de 2e verdieping en de woonkamer de badkamer bereikbaar. De badkamer beschikt over een ligbad, douche, toilet en een wastafel.
De tweede trapopgang naar de 2e verdieping is te bereiken via de woonkeuken. Deze leidt naar nog eens 2 slaapkamers/werkkamers. Deze slaapkamers hebben ook de geweldige balken aan het plafond en diverse (dak)ramen.

Vanuit de entree van de woning is ook het eerste gedeelte van de Bed and Breakfast bereikbaar.

Bed and Breakfast:
Bed en Breakfast de Stadsboerderij. In de drie rijksmonumenten zijn 8 gastenkamers aanwezig. Het geheel bestaat uit drie delen, namelijk de stadsboerderij (nr. 148/150), de voormalige fietsenstalling en woonhuis (nr. 146) en het later aangekochte woonhuis (nr. 152/154). De namen van de kamers zijn naar deze delen te herleiden. Alle gastenverblijven hebben centrale verwarming en eigen toilet, bad en/of douche. Er is tevens een overdekte en afsluitbare fietsenstalling is aanwezig. Er is een mogelijkheid om de inventaris van de Bed and Breakfast over te nemen tegen een nader te bepalen vergoeding. Aan het einde van deze brochure is de lijst met opties toegevoegd.

In de stadsboerderij bevinden zich Op Stal, De Deel, De Linnenkamer en Het Gildenhuisje. Vele eeuwen hebben er binnen de stadsgrenzen van Kampen stadboeren of de zogenaamde koeboeren gewoond. Tot in het midden van de vorige eeuw waren deze boerenbedrijven in gebruik. In sommige woningen aan de Groenestaat ziet men nog de overgebleven hooiluiken aan de gevels. De huidige woonkamer is de voormalige hooizolder van de boerderij. Ook het hooiluik is hier nog te vinden.

Boeren en koeien waren normale straatbeelden in de stad. De weiden lagen buiten de stad. Met kruiwagens en boerenkarren vervoerden de koeboeren de stalmest vanuit de boerderijen naar de mestschepen die in de Burgel lagen of aan de IJsselkade waren aangemeerd. In de zomer reden hooiwagens zwaar en breed beladen door de Kamper straten.

De andere gastenkamers dragen de namen van de Cellezusters welke verbonden waren aan het klooster dat in 1482 gelegen was aan de Groenestraat. De Cellezusters werden ook wel de zwarte zusters genoemd. Hun kleding bestond uit een zwarte rok met een scapulier (schouderkleed) en een kap van dezelfde kleur. Tijdens begrafenissen hulden zij zich in een zwarte mantel en om die reden werden de Cellezusters ook wel de “Zwarte Zusters” genoemd. De Kamper Cellezusters hielden zich bezig met het verplegen van zieken en zwakkeren in de samenleving. De beschermheilige van het Kamper klooster was St. Anna.

De orde van de Cellezuster behoorden tot de kleine orden. In de nadagen van het Cellezusterklooster wordt melding gemaakt van nog slechts 3 Cellezusters, namelijk Swane Jacobs, Geertruidt Henricx en Clare van Wou. De gastenverblijven in het later aangekochte deel van Bed and Breakfast De Stadsboerderij dragen dan ook deze namen, De Kamer van Clare, De Kamer van Swane, de Kamer van Geertruidt en de Kamer van Anna (hun beschermheilige).

Het Gildenhuisje, appartement
In het zelfstandige tweepersoons appartement op de 1e etage is voorzien van alle mogelijke comfort. Er is voldoende ruimte voor een bed van bijvoorbeeld 180 x 200 cm en een zitje.

De keuken met als pronkstuk een antieke AGA is voorzien van o.a. een keramische kookplaat, een combimagnetron, een koelkast en een vaatwasser.

In de aangrenzende ruime badkamer zijn de volgende voorzieningen aanwezig:
– een ruime hydro- /aeropool met: lichtfunctie, hydrojets en aerojets;
– een stoom- en douchecabine;
– een zonnecabine met gezichtsbruiner;
– toegang tot een privé balkon van ca. 9m2

Voor de saunaliefhebbers is er in de Bed and Breakfast op de begane grond een Finse sauna met aparte zitruimte aanwezig.

De Linnenkamer, tweepersoonskamer
De Linnenkamer (21m²) is een sfeervol gastenverblijf op de begane grond en biedt eveneens voldoende ruimte voor een bed van bijv. 180 x 200 cm en een zitje. Er is een aparte douche en toilet op de kamer aanwezig.

De Linnenkamer kijkt uit op de binnenplaats van ca. 22m2 en op de naastgelegen kerk en de Stadsboerderij. De Linnenkamer kan verbonden worden met Het Gildenhuisje waardoor er een zelfstandige vakantiewoning ontstaat voor 4 personen.

De Kamer van Clare, tweepersoonskamer
De Kamer van Clare (21m²), is een ruime tweepersoonskamer en biedt eveneens voldoende ruimte voor een bed van bijv. 180 x 200 cm en een zitje. Aparte douche en toilet op de kamer aanwezig.

De Kamer van Clare bevindt zich op de 1e verdieping en kijkt uit over de Groenestraat.

Kamer van Anna, tweepersoonskamer
De Kamer van Anna (25m²) is een sfeervol gastenverblijf op de 2e verdieping met aparte slaapkamer met voldoende ruimte voor een bed van bijvoorbeeld 180 x 200 cm. De balkenconstructie is daar waar het kon intact gelaten en daar waar het moest, vernieuwd maar met een authentieke uitstraling. Er is ook ruimte voor zitgelegenheid. Er is een aparte, zeer ruime inloopdouche en toilet op de kamer. Ook heeft de Kamer van Anna een kitchenette.

De Kamer van Anna kijkt aan de achterkant uit op de binnenplaats achter het Linneweversgildepoortje en aan de voorkant op de daken van de huizen in de binnenstad.

Kamer van Swane, tweepersoonskamer
De Kamer van Swane (21m²) is een sfeervol gastenverblijf op de 1e verdieping met een huiselijke sfeer. Er is wederom voldoende ruimte voor een bed van in ieder geval 180 x 200 cm, een comfortabele zitgelegenheid en een (werk)tafel met stoelen. Er is een aparte douche en toilet op de kamer. De kamer heeft een Frans balkon.

De Kamer van Swane bevindt zich aan de achterkant van het pand en kijkt uit op de binnentuin achter het Linneweversgildepoortje.

Kamer van Geertruidt, appartement
De Kamer van Geertruidt (30m2) is een ruime en gezellige kamer, met een voldoende ruimte voor een bed van bijv. 180 x 200 cm, een comfortabel zitje en een tafel met stoelen.
Compleet uitgeruste keuken op de kamer. Ook hier is een aparte badkamer met douche, wastafel en toilet in de kamer aanwezig.

De achterkant van de kamer kijkt uit op de binnenplaats van de bibliotheek van de Theologische Universiteit. Er is een klein plaatsje van ca. 6m2 met ruimte voor een zitje.

Op Stal, tweepersoonskamer
Op Stal is een kleine tweepersoonskamer (12m²) gebouwd bovenop de oude stal waar vroeger de koeien stonden. Met een flinke stap kom je in dit bijzonder verblijf met een kleine ontbijttafel met stoelen, een eigen douche en wastafel en ruimte voor een bed van bijvoorbeeld 160 x 200 cm. De kamer heeft een schuin dak met een kantelraam.

Het eigen toilet bevindt zich op de gang. Op Stal bevindt zich direct naast appartement De Deel.

De Deel, appartement
De Deel is een comfortabel en karakteristiek appartement (50m²) geschikt voor één tot zes personen met woon- en slaapkamer. Er zijn 2 bedsteden (afmetingen: 160 x 200 cm) aanwezig en de slaapkamer biedt ruimte voor een bed van bijv. 180 x 200 cm. In de slaapkamer is er een jacuzzi aanwezig. Het gedeelte waar nu de woonkamer is, was de deel. Het mestdeurtje, rechts van de schouw, is o.a. samen met de gebinten hersteld. Het mestdeurtje komt uit op een binnenplaats met tafel en twee stoelen (ca. 14m2) voor de gasten.
In de woonkamer is de volledig ingerichte keuken aanwezig en beschikt over o.a. een kookplaat, koelkast, magnetron en vaatwasmachine.

 • ID: 21120
 • Gepubliceerd: januari 3, 2020
 • Laatste Update: januari 5, 2020
 • Weergaven: 169