Pension met camping in zuidwest Polen

€200.000 k.k.

Extra's

 • Balkon
 • Barbecue
 • Bronwaterinstallatie
 • Centrale verwarming
 • Geïsoleerd
 • Gemeubileerd
 • Internet
 • Keuken
 • LED-verlichting
 • Magnetron
 • Mechanische ventilatie
 • Open haard
 • Overkapping/veranda
 • Paardenobject
 • Parkeerplaats
 • Put
 • Sleutelklaar
 • Tuin
 • TV aansluiting
 • Vaatwasser
 • Vergunning aanwezig
 • Wasmachine
 • Website
 • WiFi

Details

Wij willen ons hele bedrijf/ landgoed splitsen in pension/restaurant/camping en het tweede deel het boeren bedrijf met paardenstoeterij .
Hieronder geef ik een beschrijving van hoe een en ander er zou kunnen uitzien, maar niets is in beton gegoten, dus veel kan besproken worden.

Als eerste het pension dat bestaat uit 4 twee persoonskamers en 1 drie persoon kamer die bevinen zich op de eerste etage. Begane grond is er een woonkamer met een houtkachel,een eetkamer en een keuken die nu gebruikt wordt door werknemers die bij ons verblijven. De keuken is geheel vernieuwd in 2021

Dan is er op de begane grond een ingang in de gang van het huis naar de voormalige stal die is omgebouwd tot restaurant met een aanbouw waar een professionele keuken is met o.a een 6 pits gasstel met oven, afwasmachine 2 grote professionele vriezers en een grote koelkast. Frituur en bakplaat. kortom alles wat je nodig hebt. In het restaurant is een bar met bierpomp die werkt met fusten van 20 liter en die geen bierwacht nodig hebben. We hebben een alcohol vergunning voor wijn en bier geen zwaar alcohol, want dat verdienen we op dit moment niet terug. Ook zijn hier 2 koelkasten voor de dranken. Dan is er een groot terras met BBQ en tafels om aan te zitten.

Op de tweede verdieping die is opgesplitst in twee delen een appartement met 2 kamers douche en toilet echter geen keuken .
Het tweede appartement met douche en keuken en een vide zeer groot is altijd door ons gebruikt om te wonen. Daar een aansluiting op een monitor voor de 4 camera s en de mogelijkheid om de poorten te openen en te sluiten. Dit appartement heeft ook nog een groot balkon met een trap naar beneden waardoor men eventueel niet door het pension hoeft te gaan. Ook heeft dit appartement een houtkachel en ook een keulen en douche toilet .

Er is satelliet aansluiting met kabels in het appartement en woonkamer en een telefoonaansluiting met toestellen in de woonkamer, keuken 2 appartementen en naar ons prive huis. zodat telefoon opgenomen kan worden op verscheidene plekken en onderling met elkaar kunnen bellen. Ook is aan deze vaste lijn een router verbonden waardoor men in het gehele pension wifi heeft.

Dan is er op het perceel nog oude stallen en een gebouwtje wat voorheen een winkeltje was. Dit is inmiddels omgebouwd tot een appartementje bestaande uit een ruimte waar een keukentje in staat en verder is er een douche toilet en een warmte pomp. zodat men er voor 1 persoon een mooi onderkomen heeft.

Het pand heeft 2 grote ceptic tanks en krijgt water van het boeren bedrijf uit een bron 60 meter diep die eenmaal per 2 jaar wordt gekeurd door ons. In de toekomst zal zeker ook hier normaal riool worden aangeboden en drinkwater, maar ons dorp zal zeker niet hoogste prioriteit hebben en om eerlijk te zijn zit ik er zelf niet op te wachten. Het voldoet voor ons zeer goed tegen lage kosten. Dan is er nog een grote kelder onder het pand waar nog een grote vrieskist staat en opslag voor dranken etc, Ook zijn daar 2 boilers die verwarmd worden door de Gas cv 1 van 80 liter en 1 van 240 liter die onafhankelijk van elkaar kunnen worden geschakeld afhankelijk of je veel of weinig gasten hebt

Dan is er een camping van ongeveer een HA groot met een eigen opgang en waar op diverse punten water en elektriciteit is. Daar is ook een modern toiletgebouw met een dame en heren kant met ieder 2 toilets en 2 douches die warm water geven op munten. Reden hiervan is niet dat we de gasten er voor laten betalen, maar we voorkomen hiermee dat kinderen de warmwaterkraan laten lopen. Aan de buitenkant van het gebouw zit nog een afwasplaats die ook warm water krijgt middels munten. Het warm water wordt geproduceerd door Junker geisers met grote flessen propaan.

De camping heeft op dit moment 2 tipitenten waarvan er 1 spullen heeft om er met 2 personen te overnachten een kookplaat kastje 2 persoon bed etc. de tweede is meer om met een groepje te slapen of te verblijven en die in het midden een vuurplaat heeft, de tenten worden voor de winter altijd afgebroken en opgeborgen, De eerlijkheid geboed dat we die in 2021 en nu in 2022 niet hebben opgebouwd, daar er niet voldoende vraag naar was,

Dan zijn er 2 grote stacaravans 1 van9 meter met 2 slaapkamers en 1 van 11 meter met 3 slaapkamers. Deze laatste wil ik behouden om werknemers van mij gedurende het zomer seizoen met hooien te kunnen laten slapen en verblijven. de 9 meter kan in de koop mee om te verhuren.

Dan bezit ten we nog een trailer met 6 grote 2 a 3 persoons kajaks die we aan onze gasten verhuren. We brengen ze stroom opwaards en dan zakken ze af op de rivier en komen aan het einde van ons dorp uit waar we ze dan weer ophalen. Ook hebben we echte bogen met pijlen om op een baan die we gemaakt hebben te kunnen schieten. Deze baan is op de camping gelegen. We bezitten ook baskets voor het spel discgolf die gebruikt kunnen worden.

Op persoonlijke zaken na blijft alles in het pension aanwezig, zodat het compleet is om meteen weer verder te gaan met uitbaten. De eerlijkheid gebied te vermelden dat wij alles sluiten van eind oktober tot eind april, maar dat heeft met persoonlijke omstandigheden te maken. Men kan heel goed in het pension mensen in de winter hebben. We hadden dat in het verleden ook toen wij nog in het appartement woonden . Echter in 2009 is ons huis hoger op het terrein afgerond en zijn we daar gaan wonen, waardoor verhuur in winter lastiger werd.

De gasten die bij ons komen zijn voor 60 a 70 procent mensen die ook willen paardrijden gedurende hun vakanties en natuurlijk veel wandelaars en liefhebbers van rust en cultuur en natuur. Wij maken ook trektochten met onze gasten van 3-4 en 5 dagen en die verblijven dan ook deels in het pension , hier zullen we dan afspraken over maken wat wij daar dan voor betalen en hoe we dit boeken. Ook zullen er gasten zijn die in onze huisjes verblijven en die in het restaurant willen eten en drinken, dus wij zorgen ook voor inkomsten.
De camping is wisselend met gasten veel op doortocht die 2 dagen blijven en weer verder trekken of soms lang blijven omdat het er zo rustig is. Wij hebben nooit echt reclame voor de camping gemaakt, omdat dat voor ons een beetje bijzaak was.

Wifi voor de camping komt van ons prive huis en werkt middels tickets die we gratis verstrekken. Werkt met straal zenders ook op het terrein

Dan is het zo dat het pension en het boerenbedrijf ieder een aparte elektriciteitmeter hebben en dat de meeste aansluitingen van gebouwen ook zo zijn aangesloten. Echter zoals de camping staat geheel gekoppeld aan ons prive huis, maar bijvoorbeeld de werkplaat aan het pension. deze zaken zijn makkelijk door een meter te plaatsen op te lossen of gewoon maar eens zien hoe dat gaat.

Dit is in grote lijnen wel waar het over hebben en dan moet k zeggen dat we zoeken naar ondernemende mensen die veel zelf kunnen doen, waardoor de kosten laag blijven . Wij hebben wel iemand uit het dorp die voor ons kamers schoonmaakt en wast en strijkt als we dat willen die betalen we op dit moment 15 pln per uur

We hebben een grote zitmaaier die gebruikt wordt voor het maaien van de camping en rond het pension en huisjes. Ook hier kunnen we wanneer nodig in drukke tijden in het hoogseizoen een helpende hand bieden door een werker van het boeren bedrijf dit te laten doen. Kosten zijn 25 pln per uur op dit moment

De prijs van het pension en omliggende gebouwen en inventaris zijn rond de 200.000 euro. Voor de camping moet er een huur of leaseovereenkomst gemaakt worden, omdat een buitenlander deze grond niet kan kopen, maar wel kan huren. Hier moet je denken aan een 1500 pln per jaar Het pand is in het bezit van de Spolka ( bv) en zal dus ook via de spolka verkocht worden

Op dit moment is het zo dat men kan kopen onroerend goed met 3000 m2 en dat is het precies het pension met onderliggende grond. Een deel van de koopprijs zal contant betaald moeten worden de rest officieel bij de notaris Dit zal besproken worden als het zo ver is

Hoop dat dit voldoende informatie is en als men meer wil weten is men altijd welkom om langs te komen en te overnachten om het te bekijken of je kunt mailen en of bellen
Onze website is www.jaskolka.com

VOOR MEER FOTO S https://cloud.mail.ru/public/7Pqg/ewbJUmqpo

 • ID: 25272
 • Gepubliceerd: 20 april 2022
 • Laatste Update: 27 oktober 2022
 • Weergaven: 2298