Privacyverklaring

Bij B&B Reserveringen willen we dat jij een goede nachtrust hebt. Daar hoort ook de bescherming van jouw persoonsgegevens bij. Daarom vertellen we je in heldere taal hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens en wat jouw privacyrechten zijn. Heb je toch een vraag, schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Weten met wie je zaken doet!

B&B Te Koop is een handelsnaam van eenmanszaak B&B Reserveringen, KVK: 50704834 (verwerkingsverantwoordelijke).

Contact opnemen is gemakkelijk:

De belangrijkste privacyrechten en –informatie op een rijtje

Je mag je gegevens altijd inzien

We hebben het over jouw persoonsgegevens. Daarom mag je deze gegevens altijd inzien. Om jouw privacy extra te beschermen, kan dat alleen op aanvraag. Nadat je contact hebt opgenomen, ontvang je binnen 30 dagen het overzicht met alle gegevens die wij van je hebben.

Je mag je gegevens wijzigen

Zijn de gegevens die wij van je hebben niet (meer) juist? Dan mag je je gegevens natuurlijk door ons laten wijzigen of aanvullen. Zijn de onjuiste gegevens doorgestuurd aan een Deelnemer? Geen probleem. Wij zorgen er (desgewenst) voor dat jouw wijziging ook de Deelnemer bereikt. Wil je dit niet, laat het ons dan bij jouw verzoek weten.

Je mag je gegevens overdragen

We werken bij B&B Te Koop veel digitaal, zodat je je gegevens gemakkelijk aan een andere organisatie kunt overdragen.

Je mag bezwaar maken tegen verwerkingen

Je kunt ons vragen om jouw persoonsgegevens niet meer te gebruiken, door contact met ons op te nemen. Dit kan om bijzondere redenen zijn of als het gaat om gebruik voor onze (direct) marketingactiviteiten. Gaat het om een nieuwsbrief? Dan kun je je ook afmelden via de afmeldlink onderaan de nieuwsbrief.

Je mag je zelfs door ons laten vergeten

We vinden het leuk om jou als Bezoeker te hebben. Maar als je echt door ons vergeten wilt worden is dit je recht en zullen we dit natuurlijk respecteren. Nadat we jouw verzoek hebben ontvangen, wissen we al jouw gegevens dus in de meeste gevallen. Soms kan dit anders zijn, zoals wanneer er nog een factuur open staat. Ook andere verantwoordelijken zoals de adverteerder(s) waarmee jij contact hebt gehad, kunnen we indien gewenst informeren over je verzoek. In de meeste gevallen ontvang je binnen 14 dagen het bericht dat je ‘vergeten bent’. Weet dan dat je altijd welkom blijft!

Je mag een klacht indienen

We doen ons best zodat je volledig tevreden bent. Mocht dit toch niet gelukt zijn, neem dan altijd contact met ons op, zodat we het voor je kunnen oplossen. Je hebt bij privacy-gerelateerde zaken ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, maar we rekenen er natuurlijk op dat we er samen uitkomen! Neem gerust contact met ons op via: info@benb-tekoop.nl of gebruik ons contactformulier.

Verwerkingsdoeleinden en grondslagen

We geven je een overzicht van de doeleinden en (juridische) gronden van de meest voorkomende gegevensverwerkingen bij B&B Te Koop. We verwerken jouw persoonsgegevens uitsluitend voor het doel waarvoor zij verzameld zijn.

Overeenkomst

Bij B&B Te Koop faciliteren we vrijblijvend contact tussen de Bezoeker en de Adverteerder. Met dit doel, verwerken we jouw persoonsgegevens. Met als doel Bezoeker of Adverteerder te ondersteunen en om misbruik van ons platform te voorkomen, kunnen we inzicht hebben in het contact dat via onze website plaatsvindt. Vanzelfsprekend verwerken we ook persoonsgegevens indien Bezoeker of Adverteerder contact met ons opnemen.

Toestemming

Naast verwerkingen die nodig zijn om de overeenkomst uit te voeren, zijn er ook verwerkingen waarvoor we jouw toestemming vragen. Dit geldt voor het toesturen van onze nieuwsbrief. We wijzen je er graag op dat je je toestemming altijd kunt intrekken. Dit heeft natuurlijk geen invloed op verwerkingen die al hebben plaatsgevonden. Maar nieuwe verwerkingen zullen vanaf dat moment niet meer plaatsvinden. Je toestemming trek je in door contact met ons op te nemen of in geval van een nieuwsbrief door de afmeldlink onderaan onze e-mails te gebruiken.

Gerechtvaardigde belangen

Soms verwerken wij persoonsgegevens na een zorgvuldige belangenafweging tussen jouw en onze belangen. Jouw belangen wegen daarbij zwaar. Die verwerkingen zijn dan gebaseerd op het zogeheten gerechtvaardigd belang.

B&B Te Koop is één van de populairste B&B-verkoopplatformen. Om dit te blijven, verbeteren we onze website continu. Daarom analyseren we de bezoeken op onze website en doen we aan marketing. We gebruiken Google Analytics om onze website te analyseren. We werken hierbij met geanonimiseerde IP-adressen, zodat de gegevens niet individualiseerbaar zijn.

Ontvangers, categorieën ontvangers en doorgifte derde landen

Jouw gegevens worden alleen doorgegeven aan de Adverteerders (B&B-eigenaren en makelaars) waarmee jij via B&B Te Koop zelf contact hebt gelegd. Zo lang het object waarop jij reageert in Europa ligt, kun je ervan uitgaan dat jouw gegevens binnen Europa blijven. Zo weet je dat de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing zijn.

Categorieën persoonsgegevens

We verwerken alleen gewone persoonsgegevens. Bijzondere persoonsgegevens, zoals gegevens over gezondheid verwerken wij dus niet. De (persoons)gegevens die we mogelijk verwerken zijn als volgt: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, emailadres en IP-adres.

Bewaarperiode

Jouw persoonsgegevens worden veilig door ons bewaard en niet langer dan nodig. Binnen 180 dagen na jouw contact met ons of onze adverteerder zullen wij je gegevens daarom in de meeste gevallen wissen. Dat kan onder meer anders zijn als je geabonneerd bent op onze nieuwsbrief, omdat we je dan op de hoogte kunnen houden en tevens betere tips kunnen geven.

Regeling tussen B&B Te Koop en andere verwerkingsverantwoordelijken en verwerkers.

Omdat de Adverteerder, waarmee jij contact legt, jouw persoonsgegevens ook voor eigen doelen gebruikt zijn ook zij zelf verwerkings-verantwoordelijk. Adverteerdersdienen net als wij jouw privacyrechten te respecteren. Je kunt ook hen houden aan de rechten zoals omschreven in deze privacyverklaring. Onder andere de bewaarperiode kan bij hen afwijken, omdat de Adverteerder zelf aan haar (fiscale) (administratie)plichtingen moet voldoen.

B&B Te Koop werkt om haar diensten te kunnen leveren samen met verwerkers. Dit zijn leveranciers voor o.a. hosting, softwareontwikkeling en abonnementsdiensten voor o.a. een (nieuwsbrief)e-mailsysteem en facturatie. Deze leveranciers mogen persoonsgegevens van Bezoeker en Adverteerder niet voor eigen doeleinden mogen gebruiken, hebben een geheimhoudingsplicht en een verplichting ten aanzien van adequate beveiliging van de verwerking.