Boetiekhotel in Velez Málaga: Marokkaans paleis met binnentuin/patio, Spanje

€1.200.000 k.k.

Extra's

  • Airconditioning
  • Eigenaarswoning
  • Zwembad

Details

De oorsprong van het pand ligt ergens in de 16e eeuw en werd gebouwd als Moors paleis. Het pand is gekocht in 2005. Het was in slechte maar originele staat. Na het doorlopen van alle aanvragen en vergunningen voor het vestigen van een hotel, begon de volledige renovatie in 2007. Aangezien het pand in de historische wijk van de stad ligt, staat het ook als zodanig geregistreerd.
Door een goede samenwerking tussen de vorige eigenaar, een Spaanse architect, en de gemeente is er een tijdloos hotel ontstaan met alle comfort die je van een hedendaags hotel mag verwachten. Maar het ademt rust en voelt als een sprookje.

Het hotel ligt in het centrum van Velez Málaga met alle voorzieningen en vele tapasbars, restaurants, winkels en het theater op loopafstand van het hotel. Het strand met authentieke chiringuitos en vele Beach clubs licht op 4,5 km. Het is ook 4,5 km naar de golfclub. Granada en de Sierra Nevada liggen op een uur rijden, het centrum van Malaga en het vliegveld op 25-35 minuten met de auto.

Het hotel heeft veel vaste gasten uit alle hoeken van de wereld, maar voornamelijk uit het VK en NL. Dit is deels te danken aan een BBC-programma dat de familie volgde tijdens de renovatie en opening van het hotel. Dit programma wordt nog steeds verkocht en uitgezonden over de hele wereld, wat nog steeds veel aanvragen en boekingen oplevert. Het wordt ook verhuurd als privéhotel met een relatiebestand van bedrijven met bekende namen en zelfs enkele multinationals.

De kamers zijn ruim met badkamer en inloopdouche. De kamers zijn allemaal voorzien van airconditioning/verwarming, satelliettelevisie en WiFi in het hele hotel. Het maximum aantal gasten is 22. Op de begane grond zijn er 2 kamers, de bijkeuken met bar en binnenplaats. Hier wordt ontbijt geserveerd, afhankelijk van het weer. Tuin met buitenkeuken (ook privé af te sluiten)
Op de 1e verdieping 4 kamers, de linnenkamer en de bijkeuken. Op het dakterras 3 kamers waarvan 1 familiekamer (2+2), terras met ligbedden, zwembad en het bar-lounge gedeelte. Het hele pand heeft een woonoppervlakte van 740m2 op een perceel van 350m2.

Watervoorziening: het hotel is aangesloten op het stadswater en voorzien van een buffervat van 5000 liter met pompinstallatie, (pompen nieuw in 2019): altijd water met voldoende druk!
Stroom: het hotel beschikt over 220-230 volt en 380-400 volt stroom, volledig nieuw aangelegd in 2007.
Wi-Fi, aangesloten bij een nieuwe provider in 2016, glasvezel en een nieuw systeem geïnstalleerd.
TV, volledig nieuwe installatie in 2013 met centrale kast en schotel met 3 koppen, uitbreiding mogelijk. Alle digitale tv’s gekocht in 2018
Veiligheid: het hotel ligt in het stadscentrum en is daarom uitgerust met een eigen blussysteem met een tank van 10.000 liter, een pomphuis met hogedrukpompen en een externe aansluiting voor de brandweer aan de straatkant.
Noodverlichting, branddetectiesysteem en andere zaken zijn natuurlijk aanwezig. Alles met een eindinspectie in 2020 volgens de laatste voorschriften.
Onderhoud: in de winter van 2012 is het hele hotel opnieuw geschilderd.

Privéwoning: Is gelegen op de begane grond met keuken, eetkamer, woonkamer met openslaande deuren naar de achtertuin, hal met 2e badkamer met WC, douche en wastafel. Een interne trap leidt naar de verdieping met ruime slaapkamer en inloopkast, openslaande deuren met uitzicht op de achtertuin, airconditioning en een badkamer met ligbad. Het geheel is zo geplaatst dat het geheel privé bewoond kan worden. Er is een terras in de achtertuin, ruimte voor 24 personen met een overdekte buitenkeuken, dat zowel privé kan worden gebruikt als door het Hotel via een eigen (afsluitbare) ingang.

Het hotel is 9 maanden per jaar geopend. In december, januari en februari is het gesloten. Het hotel heeft een winstgevend bedrijfsmodel en draait vanaf jaar 1 met winst met een opwaartse trend en veel potentieel voor de toekomst. Er staat één werknemer op de loonlijst voor 100 uur per maand, 9 maanden per jaar. Er is een gedeeltelijke financiering (hypotheek) aanwezig in de SL. Daarom betekent de verwerving van de SL dat de overdrachtsbelasting 0% is.

  • ID: 41163
  • Gepubliceerd: 20 november 2023
  • Laatste Update: 20 november 2023
  • Weergaven: 596